Perakuan Akreditasi....

Kos kita belum dapat Perakuan Akreditasi lagi????Baru sahaja melawat web jobmalaysia tadi then search dkt Malaysian Qualifications Register dan ini yang terpampang (kecik sgt la plak):


Ape yang tertera kat http://www.mqa.gov.my/mqr/akrbyipta.cfm adalah spt dbwh:

Senarai IPTA yang mempunyai program yang telah mendapat pengiktirafan JPA, Badan Profesional atau Badan Lain. Kemaskinian maklumat adalah berdasarkan maklumbalas daripada IPTA yang diterima
setakat 5 Mac 2010. Jumlah kursus pengajian IPTA yang telah mendapat Perakuan Akreditasi setakat ini adalah sebanyak 1233.

Semua kelayakan yang didaftarkan dalam MQR adalah tertakluk kepada pemantauan oleh MQA yang dijalankan dari semasa ke semasa untuk memastikan program tersebut memenuhi standard dan kriteria yang ditetapkan dan ia adalah selaras dengan Kerangka Kelayakan Malaysia.


p/s: rasanya Tn Hj AMZ ckp dah dpt akuan akreditasi tp yg setakat 5Mac 2010 tu ape???

6 comments:

miss_star March 7, 2010 at 7:01 AM  

seingat aku even ketua jabatan ckp kos ni dah diiktiraf.urmm....:(

ainilavia March 7, 2010 at 9:41 AM  

sdeynye~~~

dil adilah March 7, 2010 at 1:10 PM  

yg kt depan bilik dr azmi tu ap??huhuh
sedih diskriminasi ni...

Perjalanan hidupku... March 7, 2010 at 7:13 PM  

relex r.. diorg lupe nk update.. hr2, aku isi job malaysia, ade je kuar name kos kite..

miss_star March 11, 2010 at 4:37 PM  

tau la kos kte xbest namanya lepas tuai...huuu
p/s: a'a lupa lak yg bdk2 ni dpt JPA so xkan xdpt akreditasi lg kan...heheh

Perjalanan hidupku... March 12, 2010 at 7:30 PM  

tau xpe.. byk plak 2 yg dpt sponsor JPA.. so, jgn risau...

Post a Comment