-result last-

Smlm result sudah keluar dan ramai yang tertanya-tanya apakah maksud TL utk FYP...ada yang cuak ingat tak lulus.hahah...TL tu maksudnya tak lengkap la.result penuh akan dikeluarkan kemudian so sila check semula yer.tahniah kepada semua yang dapat result bagus n yang dapat dekan,pada yang xdapat tu cool je n xpayah sedih2...:)

Happy besday....


Hah sepasang ye utk 5mei ni. Selamat hari lahir untuk mereka berdua, semoga panjang umur dan murah rezeki :)

  • Wan Mahfuzah Wan Ibrahim aka Jijah
  • Mohd Shafid Izuwan Kamarudin aka Mat

p/s: pada mereka2 yg hari lahirnya dah lepas, sorry sbb xwish kat blog ni.emmm....mane 12org author yg lain ni???

video tayangan time dinner....

video

Orang paling terkaya di dunia...


  1. Carlos Slim Helu dan Keluarga (Mexico. Telekomunikasi. AS$53.5 billion)
  2. Bill Gates (Amerika Syarikat. Microsoft. AS$53 billion)
  3. Warren Buffett (Amerika Syarikat. Berkshire Hathaway. AS$47 billion)
  4. Lawrence Ellison (Amerika Syarikat. Oracle . AS$28 billion)
  5. Bernard Arnault (Perancis. LVMH - barangan mewah. AS$27.5 billion)
  6. Mukesh Ambani (India. Minyak, Gas. AS$ billion)

Perakuan Akreditasi....

Kos kita belum dapat Perakuan Akreditasi lagi????Baru sahaja melawat web jobmalaysia tadi then search dkt Malaysian Qualifications Register dan ini yang terpampang (kecik sgt la plak):


Ape yang tertera kat http://www.mqa.gov.my/mqr/akrbyipta.cfm adalah spt dbwh:

Senarai IPTA yang mempunyai program yang telah mendapat pengiktirafan JPA, Badan Profesional atau Badan Lain. Kemaskinian maklumat adalah berdasarkan maklumbalas daripada IPTA yang diterima
setakat 5 Mac 2010. Jumlah kursus pengajian IPTA yang telah mendapat Perakuan Akreditasi setakat ini adalah sebanyak 1233.

Semua kelayakan yang didaftarkan dalam MQR adalah tertakluk kepada pemantauan oleh MQA yang dijalankan dari semasa ke semasa untuk memastikan program tersebut memenuhi standard dan kriteria yang ditetapkan dan ia adalah selaras dengan Kerangka Kelayakan Malaysia.


p/s: rasanya Tn Hj AMZ ckp dah dpt akuan akreditasi tp yg setakat 5Mac 2010 tu ape???

welcome back!!!


Kepada semua warga Post Harvest Tahun Akhir, selamat kembali dari bercuti.
Get ready untuk conference dan pergi bercuti...ops!!! bukan bercuti, field trip..haha. So bagaimanakah cuti anda???sempatkah anda menyiapkan semua tugasan?remember:

  1. Assignment Food Packaging and Display (cari Jurnal dan buat rumusan)
  2. Test Floriculture (date:???after ct)
  3. Floriculture: presentation
  4. agro-waste handling: presentation
P/S: Don't forget to submit your assignment about 'ulam' (Olericulture, due date:26th Feb)

edit blog....

OK dah edit blog ni...shoutmix pun dah OK.emm...if ade y xkena or nak edit lg sila2 la bg pendapat anda n post le pe2 y korg nak post kat cni yer (jgn mengarut sudah)...
p/s: heppy oliday tuk smua n epy chinese new year!!!

HAPPY HOLIDAY & HAPPY CHINESE NEW YEAR!!!~


ok sure mlm neh rmai gle yg dh blk umh..huu sy jek yg belom..;(

btw to all my dear fres have a safe journey n hepi oliday!!!~

TEST GDP..!!!~


late start now...

aku bkn la baik sangat, kalo lepas aku ckp ni bdk2 laki kelas aku nk band aku,, terpulang r.. aku ckp ape yg betul.. sbb kalo ckp depan2 diorg pun supe ye je cm x ckp...

dr ape yg aku tgk la ragam bdk2 kelas aku ni... mmg sedih r....(sape lg kalo bukan budak2 laki kelas aku ni = kelas kite jugak....) bknnye diorg ni x pandai, tp agak kurang RAJIN r.. bkn semua tp 1, 2, 3 org r..

kisah rajin ke x, bkn persoalan utama,, yg menjadi topik hangat adalah, sikap diorg 2,,, ade r sorg dua 2,, agak LANCANG r mulut dia.. cm xde belaja BAHASA MELAYU je, cm x tau tatasusila n adap sopan.. MULUT 2 kalo nk ckp pakai ckp je,, xreti bezakn nk bergurau dgn kawan n lecturer... dh lame dh tgk gelagat diorg ni.. kalo kite tegur katenye, nk gurau pun salah ke?. bknnye x bagi bergurau, tp pandai2 la nk bergurau, jgn r nk tunjuk BLAGAK sgt.. kite dtg nk tuntut ilmu.. x kesah la kalo diorg ni xnk bg tumpuan mase blaja, tp SANGAT mengganggu org yg lain nk dengar kuliah dari lecturer..

pikir org lain gak.. coz ramai lagi org yg nk betul2 dtg nk BLAJA...

hanya meluahkn ape yg sepatutnye...

xde niat nk mengaibkn sesiape, siape yg mkn cili dia yg rse pedasnye..

hanye nk mengingatkn diri sendiri n kwn2...

(smbgn...)

rsenye dh lame tulis statment kt ats 2, tp x post2... mungkin 2 cerite dulu n hrp2 bdk2 laki ni berubah... menulis n publish utk ingatan semua, mane yg baik ikut, yg buruk buang jgn disimpan dlm hati...

true colour of me..

FYP & KEHIDUPAN SEHARIAN




fyp???huh xleh dgr doe perkataan neh..mcm2 perasaan ade..bengang, mrh,tensen..emm tp ske ade la ckit kdg2 kn..heee~bukn xse fyp kn tp cm byak bnda la kna pk..b4 tdo ingat fyp,bgun tdo ingat fyp,mkn ingat fyp,jln g kampus ingat fyp,borak2 huhahuha ngn tema n dila ingat fyp..huu nmpak cm care gle pasal fyo kn tp xwat pape pn..adoi~~~byak gle kot thesis xsiap g..blaja wat spss pn betahun2..ade jek yg slh..slh msuk data la..pe la..padahal xdela sush mne pn spss..bru2 ni anta chapter 4 kt dr chuah..gle trok..tulis pe pn xtw..dr chuah check sure pening pale..apela budak ni wat kn..g skolah ke x..hahahha~tgokla nnt pe dr chuah comment..;p saba jela den..so marilah kte bersaba walaupn xleh saba dah..;)))




p/s:juz sharing...;))