Latihan Industri Siri 1

Pengalaman LI versi Jijah

* ·Salah tempat waktu lapor diri..hoho..malu2..

* Sangat la bosan LI ni..tiap-tiap hari punch kad, pastu melangut, tidur, tengok movie then punch kad balik..hoho..


* Kalau tgk dari luar tmpat ni agak creepy la..suram je…tak larat nak balik lambat2..seram..haha..tempat ni dah lama sebenarnya.


* Mohon asrama tapi tak dapat..hoho..asrama dia ada aircond..astro siap..tapi diberikan kuarters..satu rumah untuk duduk 2 org…tapi bila masuk rumah tu..tak jadi..haha…bersepah yang amat seminggu pun belum tentu siap kemas..tapi lengkap la rumah tu..ada dapur, mesin basuh, iron dan semuanya lah..


* Atas jasa baik jiran, kami diajak masuk rumah mereka..bilik kecil pun tak apa..janji tak kotor..hoho..


* Hari ketiga nak masuk asrama, dah bawak barang siap-siap..tiba-tiba on the way nak balik rumah tu, masa lalu padang adalah makhluk 5 beranak ni..hoho..besar tu..terus tak jadi duduk asrama..


* Keputusannya, duduk rumah sepanjang LI..kakak pun dipanggil pulang dengan segeranya untuk menjadi driver aku..haha..


* Antara aktiviti yang dah dijalankan adalah melawat ke bengkel pemprosesan dan makmal mikrobiologi dan membuat indeks kesegaran ikan.



Itu je kot minggu pertama LI ni..hari ni hari Isnin…pejabat kosong..ramai staff sambung cuti..tinggal la aku kebosanan lagi..hoho..tengok drama Jepun pun dah habis satu siri. Jumpa lagi dalam episode dua..nak kemas-kemas barang..nak nak balik kerja dah…yess….

P/S: minggu lepas dapat sepupu baru..yeyy..Izzah n aidil dapat adik baru..tak ada nama lagi..Any suggestion??hhehe..

Salam Dari Dalam Latihan,

~Cik Jijah~

2 comments:

ainilavia May 14, 2009 at 9:43 PM  

hehehhehe~
sonok cik jijah xda keje...
ktorg sgt byk keje..
huhuhuhu

Cik Jijah May 15, 2009 at 2:17 PM  

seronok apenye..bosan gila2...hoho

Post a Comment